Wat doen journalistieke redacties zelf om de relatie met hun publiek goed te houden, of te verbeteren? En wat kunnen andere redacties hier van leren?

Deze vraag stond centraal in een reeks gesprekken die studenten van de School voor de Journalistiek in Utrecht, de Master Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam en de Master Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden in 2023 voerden met tal van (hoofdredacties) van verschillende journalistieke titels.

Deze interviews zijn in het kader van DichterBijNieuws uitgewerkt tot een handzaam witboek vol praktische tips en adviezen over de relatie tussen journalist / redactie en het publiek. Met deze lessen uit de praktijk kan elke redactie in Nederland vervolgens op een eigen manier verder werken aan een betere publieksrelatie.

Benieuwd naar het witboek? Download ‘m dan hier.

Handleiding voor een constructief online klimaat

Eerder maakten we in samenwerking met diverse (nieuws)redacties ook al de praktische richtlijn Zo zorg je voor een constructief online klimaat. Hierin vind je veel praktische adviezen om een goede online band te creëren met je publiek, en de digitale sfeer goed te houden of te verbeteren.