In gesprek gaan met je publiek. Hoe doe je dat nou eigenlijk op een goede manier? En hoe ga je om met online haatberichten en zorg je voor een fijne en veilige sfeer voor lezers en journalisten?

Het zijn vragen waar zo’n beetje elke journalistieke organisatie in Nederland mee bezig is. DichterBijNieuws wil journalisten helpen met het vinden van een antwoord op deze vraag. Dat doen we door goed te luisteren en door te leren van verschillende oplossingen die er al zijn. 

Daarom maakten we in samenwerking met diverse (nieuws)redacties de praktische richtlijn Zo zorg je voor een constructief online klimaat. Hierin vind je veel praktische adviezen om een goede online band te creëeren met je publiek, en de digitale sfeer goed te houden of te verbeteren. En gesprekken met tal van (hoofd)redacties leverden dit witboek op. Hierin staat de vraag centraal hoe je als redactie een duurzame relatie opbouwt met je publiek. In het document vind je heel veel praktische tips en adviezen.

Wil je, of ga je, als journalist zelf in gesprek met een klas? Bekijk dan onze Tips en tricks voor journalisten.

Nieuws

Het laatste nieuws

Ga mee op onderzoek!

In een driedelige videoreeks gaat DichterbijNieuws samen met jongeren onderzoeken hoe journalisten te werk gaan, hoe nieuws gemaakt wordt en waarom betrouwbaar nieuws belangrijk is voor ons allemaal. 

Ben jij tussen de 16 en 20 jaar, en lijkt het jou leuk om voor de camera te verschijnen, reportages te maken, redactiewerk te verrichten en journalisten te interviewen? Dan is dit jouw kans! 

Stuur een mailtje naar casting@public-cinema.com met daarin je motivatie waarom je mee wilt doen, je leeftijd, woonplaats en school en dan krijg je van ons meer informatie.

Houd mij op de hoogte

meld je hier aan voor onze nieuwsbrief